Tuesday, January 11, 2011

pilihan.

banyak sebenarnya benda aku nak cerita.  persiapan? ada la develop sikit. tapi ntah kenapa aku lebih kepada nak cerita apa aku rasa. aku tak tahu lah orang lain macam mana, tapi at this point pun aku dah tertekan. sedih kadang-kadang kenapa mak selalu tak sehaluan dengan aku.

macam semua yang aku suka mak tak suka. apa teruk sangat ke taste aku ni? sometimes even worse bila adik pun rasa pilihan aku teruk. memang boleh, stick je dengan apa yang kita suka tapi seriously aku jadi kurang keyakinan nak go on dengan apa yang aku suka bila semua macam memperlekeh.

itu bab apa yang nak dipilih. bab methods pun aku jadi tertekan gak. nobody appreciate the fact yang aku try nak buat sendiri hantaran aku in order to cut cost. pada diorang, boleh ke aku buat? jadi ke nanti? elok ke? kalau difikirkan aku pun malas buat sendiri. tapi aku sekarang belum dapat kerja. tengah tunggu panggilan posting.

so aku rasa guilty sangat nak spend a lot on wedding stuff. so aku usaha sedaya upaya nak cut cost even if it meand aku kena DIY sendiri hantaran aku. plus, i have lots of time. tengah tak ada buat apa kat rumah. boleh je kalau nak buat sendiri.

but then even a word af hint tentang apa aku nak buat, dah dikondem gila-gila. macam urgh! sucks nya taste aku ni. whatt? nak buat camni, eh buruk gila selekeh whatsoever. sedih. sedih gila. sometimes rasa cam taknak kahwin pun ada.

susah ke untuk support sikit apa aku nak? its not that apa yang aku buat tu untuk susah kan diorang. apa aku buat tu untuk ringan kan beban diorang gak sebab adik laki aku pun nak kahwin pada masa yang lebih kurang sama.

seriously, apa pun aku buat benda tu sentiasa jadi tak best. kalau aku memang dah ada duit sendiri memang aku tak berapa peduli apa orang cakap pasal apa aku nak buat. biar lah asal hati aku puas. tapi, diorang gak yang nak suruh tunang awal.

hurm.

2 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum nurulain,

situasi kita sama. ada je percanggahan pendapat dengan mother esp. kadang-kadang tu letih la.

sementara jobless ni macam-macam angan-angan keluar nak try this and that tapi tu la idea selalu kena rejected.

end up, post je semua idea kat blog, mana tau ada yang berkenan dah ada ref.

kamu, sabar k. free-free singgah la blog saya.

Adawiyah A.Halim said...

yunk...jgn la cmni...biasa la time nak wat majlis2 cmni...mmg masalah xpernah xada..ada jer yg xkena..
bab nak wat hantaran tu..awk kena yakin..if awk rs awk mmg mampu wat sndri go ahead..trus kn..dgr pendapat membina bkn pendapat yg menjatuhkan..ok dear..xmau sedih2 k..smile =)