Monday, January 31, 2011

3 days left: the progress.

lama tak update bukan sebab apa, banyak benda nak juggle. one thing lah 04/02 ni nak bertunang. 07/02 lak mendaftar kat sekolah. wah. i have too many things on my plate right now. seriously! tapi setakat sekarang ni belum tau lagi daerah and nama sekolah. just tau posting di negeri johor je alhamdulillah. ramai classmates laki dapat sabah and sarawak siap ada yang dapat kapit tau. kena naik bot 3 jam.

ok, enough about the posting. preparation e-day aku ni macam mana? tinggal 3 hari lagi weh.





segala tools and lebihan riben serta renda dah masuk dalam bekas. so far, progress hantaran adalah 75% siap. dah cover pakai plastik siap supaya bunga tak kena habuk. tinggal lagi dulang untuk sireh junjung, bunga rampai tinggal nak masuk dalam bekas. beli buah masuk dalam bekas gak, then cupcakes dengan kuih tradisional. cupcakes amik hari khamis petang. kuih jumaat pagi. sireh dengan bunga rampai tunggu pak ngah hantar daun sireh and daun pandan khamis malam.

sneak peek? huhu. takyah la. tunggu actual day aku snap gambar banyak-banyak. simple je hantaran aku. simple tapi sweet. hahahaha. perasan lah pulak. ok, itu pasal hantaran. tudung aku? dah dapat dah. kak sulastri dah pos kat aku. nice, aku suka sebab bertepatan dengan tema aku iaitu simple tapi sweet, less is more. cuma kaler dia terang sikit. tapi aku rasa nice je. baju tunang? oleh kerana sedikit besar aku fitting balik. esok baru leh amik.

make up? aku dah buat trial hari tu and dah confirm dengan yana. aku dah komen sikit-sikit and bagitau macam mana aku nak. hahaha. aku rasa pening kepala yana tu dengan aku. trial make up yang dia buat untuk aku pun aku kata macam over nak light and simple je. tapi yana tu ok, dia layan je. :)

sekarang?






sekarang tengah mode: souvenir and doorgift pulak. ok, nak tidur lah kejap. sedap betul cuaca macam ni. tak buka kipas pun macam dalam aircond. :) happy preparing you guys!

5 comments:

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum ain.

tahniah! murah rezki kamu. moga majlis kamu nanti berjalan lancar ye.

happy preparing.

urm.. saya counting days untuk 3hb ni. wish my dreams come true ye. wink.

Miss Tatie said...

hehehe..good luck

eidA said...

hi dear..i tag u in one of my entry :)

iedchan said...

wah...diy...bagos..i ske tgk orang wat sendiri tuk wedding die...:P

choclairissa @ intan said...

wahhh dupp dap dupp dapp :) jangan lupa senyum time majlis nanti :)