Friday, October 28, 2011

another 3 months : the checklist.

rumah macam tongkang pecah. proses mengemas tak mula lagi, tunggu diorang settle cat. esok nak balik muar dah. next week idin nikah. mak ayah gi putrajaya.so, apa kata aku perah otak untuk tengok apa je yang aku dah settlekan and mana part yang aku langsung tak pikir lagi. checklist ni aku amek from kina. tapi aku olah sikit sebab aku suka eloborate.

1. Tarikh :
Nikah : 27 Januari 2012 (night)
Resepsi : 28 Januari 2012 (day)
Bertandang: 4 Februari 2012 (day)

2. Theme & concept:
Nikah: cream + brown (bronze)
Resepsi: Baby blue/ dusty blue + white
Bertandang: green (tapi tak confirm lagi which shades of green)

3. Legal documents:
Kursus kahwin: Done
Hiv Test: PENDING
Borang Kebenaran Nikah: PENDING

4. Venue
Nikah : Rumah,JB
Resepsi : Dewan serbaguna majidee, jb
Bertandang: Rumah Sri medan

5. Catering/Canopy
Nikah : canopy done, catering pending
Resepsi: canopy (paid deposit already), catering (booked already)
Bertandang: UNKNOWN

6. Pelamin
Nikah : Mini pelamin
-Decoration: Bridal Kayangan
-Design: tengah cari ilham lagi. PENDING

Resepsi : Bridal kayangan
-Decoration: Bridal kayangan
-Design: rough idea aku dah ada. nak touch up maybe kna discuss semula dengan saiful BK
Bertandang: UNKNOWN

7. Photographer
Nikah : shaherhan. deposit 10% dah bayar

Resepsi : shaherhan. deposit 10% dah bayar
Bertandang: UNKNOWN
Choices of pose: belum berkesempatan nak discuss lagi.

8. Videographer
Nikah: Armaya In Motion
Resepsi: Armaya In Motion
Bertandang: UNKNOWN
Choices of songs: List nya dah ada. tapi aku still tak dapat decide.

9. Wedding outfits
Nikah: kain dah hantar kat tailor BK, nanti saiful terus proceed dengan beadings.

Resepsi: rasa nya belum start lagi. design dah ada. nanti review semula dengan saiful BK

Bertandang: UNKNOWN


10. Makeup: 
PENDING


11. Doorgift
Nikah: 
Belum dapat ilham lagi. PENDING

Resepsi:
-VIP doorgift: mak dah tempah
-Guest doorgift: dah tempah dengan GArden of Galleria (nisa)
Bertandang: UNKNOWN

12. Bunga Pahar/Bunga Manggar/Centerpiece
PENDING


13. Hantaran
Bilangan dulang: 9 berbalas 7
For me:
  1. mas kawin + gelang
  2. Handbag
  3. make-up set (stage)
  4. perfume + set body wash
  5. kasut
  6. sireh
  7. kek/ coklat/ buah
To decorate:

For him:
  1. cincin (dah tempah, belum check semula)
  2. jam tangan
  3. kasut
  4. kemeja + cotton pants
  5. belt + wallet
  6. perfume set
  7. sireh
  8. kek
  9. cookies/ coklat/ buah

To decorate:

14. Cincin kahwin/ barang kemas
consider done

15. Invitation Card
resepsi: in progress, faiz tengah design
bertandang: UNKNOWN

16. Cake
dah survey tapi belum tempah PENDING


17. Jurunikah/Pembaca doa
langsung tak settle pape lagik PENDING
18. Handbouquet
tak pikir lagi. haih haih haih. any idea? murah-murah please. PENDING
 
19. Guest List
Nikah: 200
Resepsi: 2200 (kad 1200)

20. MC/Kompang/Entertainment
keroncong team ayah dah book rasanya.
pa sistem pun ayah's task. consider settle.


21. Pengapit/Bridemaids/Bestman
dilema. dilema. orang nya pun dilema, baju nya apetah lagi. PENDING
22. Dresses for family
semua dah hantar ke tailor except nurin (minah tu nak design sendiri baju dia. jangan overshadow pengantin sudeyyy)

23. Bilik pengantin
cat belum. katil nak pakai yang ada je. still brand new. nak beli meja (without cermin sebab ada projek nak guna vintage mirror fari umah tokwan) dengan closet kut. decoration also by BK. belum discuss design


24. Signage
most probably faiz yang kena design but still belum ada progress PENDING
  
25. Facial/Massage/Inai
aku tak sure aku akan gi facial ke tak. kulit sensitif takut jadi lagi horror. massage akn dipertimbangkan. inai dah jumpa potential vendor.


26. Honeymoon
haih haih haih. langsung takde perancangan. bajet ilek ah. tengok ah dulu camne. mayba dalam malaysia jela. preferable, tempat sejuk nyaman macam fraser hill atau cameron highland. not preferable: pulau. i hate beaches.

27. Pre/Post Wedding
pre tu macam lebih kepada takde je. tapi memang tak decide lagi. tengok ah camne.


perasan tak banyak yang UNKNOWN? haha. majlis bertandang diuruskan sepenuhnya oleh future mum-in-law. aku ikut jelah apa dia sediakan untuk aku and F. yang aku tau dia dah tempah bridal dengan wedding invites.

so far benda yang label PENDING tu lah yang aku still belum urus lagi. lain-lain tu dah book atau dah close deal consider done lah tinggal nak discuss designs and the details je la kut. hantaran rasanya dah 85% settle. tinggal cincin F, kasut aku dengan makanan.


tu jelah kut for now. aku rasa sementara belum cuti sekolah ni aku malas nak all out dulu kut. susah nak arrange things bila aku kat muar. jauh. tunggu cuti sekolah lah. masa tu tinggal approximately 2 months left. insya Allah sempat kut. :)

3 comments:

plain jane said...

salam nurulain,
i ada tag u untuk contest ni....

http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

tarikh tutup 31 oct ni.... smpat lagi nak join

Miss Ika said...

sangat membantu checklist ni.
hehe

already link and follow ur blog, dear.
from johor jugak. wee~

mine,
http://sotheliliwedsthebee.blogspot.com/

armaya said...

I like your VIDEOGRAPHER!