Friday, October 28, 2011

oppss.

baru balik keluar dengan mak (again).

buka blog tengok dah kena tag lak dengan gadis. dah lah nama sama. isk isk. so, gadis, here's nothing.

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about 

" YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 things about me:
 
  • Nama sebenar, Nurulain Hanis. lebih kurang je dengan orang yang tag aku. 
  • Umur? tahun ni 25. tahun depan 26 tapi masa kawin belum 26 so dalam surat nikah aku kahwin umur 25 lah . hehe.
  • Sekarang ni aku mengajar budak-budak pekak dan bisu kat muar. baru je posting awal tahun hari tu. :)
  • Anak sulung dari 4 adik beradik. kakak yang banyak membebel sampai pekak telinga adik-adik.
  • Mak aku juga seorang cikgu. im following her footsteps.
  • adik aku 2 orang amik graphic design, sorang amik nursing. colourful kan family aku? :)
  • aku dan F both orang johor. dia orang baptu pahat, aku orang jb.
  • aku dan F both kakitangan kerajaan. aku pendidikan, dia kesihatan.
  • aku seorang yang bossy dan control freak. ppl usually dun favour me melainkan dah lama kenal. hihihi.
  • aku cerewet bab makan. banyak benda aku tak berapa suka makan contohnya kari and asam pedas.
  • aku bukan seorang yang affectionate. aku tak suka tunjukkan perasaan aku. aku tak lovey-dovey sbaik dengan family mahupun dengan F. senang cite aku hati kering ah.

11 soalan yang gadis tanya aku,

Kalau orang senyum pada anda, adakah anda akan senyum pada dier semula?
definitely! rude tau kalau tak senyum balik.
Hp paling canggih yang pernah anda gunakan?
tak sure lah. yang paling canggih pun still tak canggih. hahaha. belum pernah pakai iphone mahupun blackberry.

Suke shopping ape?
all sorts of thing. memang suka shopping. kat kedai dua ringgit pun jadikkkkk.

Suka dating kat mane dengan pasangan?
ntah. aku suka jalan-jalan dalam kereta tengok tempat orang.

Kalau tengah marah dengan bf/gf/tunang/suami selalunya diorang akan buat apa?
mintak maaf je. pujuk-pujuk tu macam jarang je..

Suke shopping barang ape?
haippp gadis ni. kan dah tanya tadi. hehehe.

Kerja gila yang korang pernah buat?
ponteng perhimpunan masa zaman kat maktab pastu lepak kat rumah warden yang lama. hahaha.

Apa yang ada dalam handbag korang?
macam-macam ada. right now mesti ada buku prudential yang aydiel bagi tu untuk jot down pasal wedding preps. smua ada dalam tu. ilang nangis kot.

Laman web ape yang baru sekejap korang singgah?
blog si gadis ni lah,

Game ape yang korang suke main bila dah xde buat ape-ape?
sim, sim social. haha.

Apa yang korang tengah fikirkan sekarang ni?
macam mana nak hilang kan jerawat 2 bijik atas dahi yang tengah masak ranum ni? kuning kaler dia euwww! 


 
11 soalan yang bakal perlu dijawab oleh orang yang bakal aku tag. kahkahkah.

  1. berapa tinggi and berat korang? MESTI JAWAB TAU. hahaha (gelak jahat)
  2. apa yang korang insecure pasal diri korang (gemuk ke, muka tak flawless ke, pendek ke, apa-apa je)
  3. korang kerja bidang apa? and bakal suami kerja bidang apa? hehe.
  4. pernah tak korang terdengar orang kutuk korang dengan pasangan tak sepadan belakang korang? ce cerita sikit kalau pernah.
  5. apa tema wedding impian korang?
  6. apa tema actual wedding korang (kalau lain dengan impian lah. kalau sama, skip je)
  7. apa pengalaman paling mencabar masa buat wedding preps ni?
  8. setakat ni, ada tak vendors or apa-apa regarding weddings yang korang dah close deal tapi regret gila-gila, kalau boleh nak reverse masa?
  9. setelah buat wedding preps ni ada berminat tak nak ceburkan diri dalam bisnes berkaitan weddings (supply doorgift ke, printing services ke, bridal ke, photography ke...)
  10. secara jujur nya, mana yang korang beratkan buat masa ni? persiapan wedding ke persiapan selepas wedding macam rumah ke, perkakas rumah ke. JUJUR ye? 
  11. apa harapan korang terhadap majlis korang dan perkahwinan korang.
lame lame kan soalan aku. nasib lah. dah petang ni. idea pun ilek. so here i presented the ppl ive choosen:
omg. entry ni leceh gila. berpeluh-peluh aku buat. sila lah jawab ye bagi yang di tag. :)

2 comments:

Gadis said...

hihihi...

nama url pun lebih kurang sama..

nama betul pun mmg same...

gadis pun x perasan...hihihi..

ader soalan same rupenyer yer..
gadis nak tanyer shopping kat mane sebenarnyer..

x perasan..sorry yer...^_^

anaztasias nora aira said...

waaaaaaaaaaa saya kena tag, saya kena tag ehhehe :)