Sunday, October 23, 2011

wedding cakes.

hai hai hai.

korang semua mesti tengah kerja kan. aku cuti hari ni. in fact, aku cuti seminggu. rumah tengah renovate kat bahagian tepi so memang berdebu sangat lah. jadi, takde lah perkara lain yang aku lakukan selain mengurung diri dalam bilik sambil ngadap lappy semata.

tunggu-tunggu entry baru dari b2b lain. takde pon. yang dah jadi ex-b2b jangan cakap lah. busy manjang. :( kerja kuat ek korang nih. takpelah. korang tanak produce entry baru biar aku yang produce. lepas mendraft susun atur dewan malam tadi (good luck lah pada vendor aku untuk fahami lukisan aku tu) aku duk pikir-pikir lagi apa ek lagi kena setelkan.

bila usha fb bridal and blog kahwin orang baru teringat. kek belum settle. tiba-tiba teringat kat kak siti. aku tempah cupcakes untuk hantaran tunang kat dia. also aku tempah a few pieces untuk bagi kawan-kawan yang datang. cupcakes hantaran tu ofcourse aku tak dapat rasa. tapi yang aku tepah untuk bagi kawan-kawan tu aku rasa and memang sedap! tak manis sangat. cream dia tak over senang cakap just nice.

so, aku decide untuk kek kahwin nanti nak tempah kat dia je. sebab dah tau quality kan. usha punya aku decide nak tempah buttercream je. fondant cake cantik memang cantik. tapi melihatkan bentuknya aku dapat bayangkan betapa muaknya ia tak kira betapa mahir pun si pembuatnya. itu opinion aku jela.

and bila aku tanya personally pada kak siti pun dia mention kek fondant ni keras and extremely manis. tapi dia ada je buat kalau customer request.

kek buttercream yang yummy and sweet


kek fondant yang santek tapi taste wise? i don't know la.


cupcakes. aku recommend buttercream. tp kalau nak cantik fondant.

ice cream cake pun kak siti buat ok.


semua gambar ni aku cilok dari kak siti. siapa b2b area jb yang berminat boleh search dia kat fb: 
Siti Haminah Jait.  blog pun ada ok. ni link nya.  http://batrisyiadelightscake.blogspot.com . 

harga? aku tak tahu semua. kalau korang minat sila tanya sendiri. akak ni selalu balas cepat. yang aku tanya kek buttercream 3 tier. dia bagi 330 siap boleh sewa cake holder dengan pisau sekali. kalau 2 tier dia kata 230 ke bawah. kalau kek hantaran lak dalam 80-90. cupcakes aku dah lupa la dulu aku tempah berapa. sila tanya k jika berminat.

sebenarnya ada yang aku survey harga lagi murah. tapi rasa aku tak tau. so aku tak berani review lah. kak siti ni decoration kek dia banyak bunga je. tapi ada je kek untuk kids dia buat bentuk-bentuk lain. aku lak, bila dah tau rasa sedap, rupa tu tak peduli sangat. asalkan sweet macam gambar kek yang first tu pun dah ok dah.

ok. jap lagi aku nak gi pejabat agama jb amik borang nikah. pergi dengan mak ku yang terchenta. ahaaa, itu dia bila anak beranak cikgu. orang kerja kitorang merayap. hahaha. babai!

5 comments:

Gadis said...

wahhh...merayap ngsn mak sampai ke pejabat agama ni...=)

HERNANIE said...

i pn tempah cupcakes dgn akak hamimah ni untuk hantaran. sedapppp!

cik nurulain said...

gadis:
2 jelah aktiviti anak beranak.hehe


hernanie:
sedap kan? :)

Schaz said...

cantek la kek buttercream yg first tu! sgt sweet!

cik nurulain said...

eh, bukan setakat cantek malahan sodappp tgk hernanie bg approval :)